Läs mer…

De flesta av oss i dagens samhälle har en hund som vi vill ska fungera med oss i vår familj. Du vill förmodligen att Din Hund ska fungera i hemmet med alla familjemedlemmar, kunna åka med oss i bilen på både korta och långa turer. Likaväl som vi väljer skogen för hundens skull vill vi ändå att våra hundar ska kunna uppföra sig väl i staden. Helst vill du säkert också kunna ha med dig Din Hund i många olika sammanhang, kanske på semestern, på båten, kanske på golfbanan mm.

Din Hund måste också få vara hund och umgås och ha kul med andra hundar. Din Hund vill också arbeta tillsammans med dig och vill gärna använda sin hjärna och sin nos.

Min Hundskola finns till för dig som vill ha en trevlig och nöjd fyrbent familjemedlem!

 

Problembeteenden

Alla hamnar vi i situationer där vi har svårt att förstå, få bra kontakt och kommunicera rätt med vår hund!  Inte så konstigt, vi är ju två arter som ska leva tillsammans under samma tak! Det är ju inte bara med hunden det kan bli kommunikationsproblem, även mellan två människor, två individer som lever tillsammans.  Hunden har ju funnits hos människan i tusentals år nu och visst gör dom allt för att anpassa sig till oss. På samma sätt försöker vi att forma hunden till att passa in hos oss genom framförallt ett hårt avelsarbete.

Idag har vi hundar som kan hjälpa oss människor med i stort sett allt, från jakt, drag, vakt och tjänstehundar till finkänsliga servicehundar, narkotikahundar, ledarhundar och hundar som t o m hjälper oss att finna sjukdomar. Ja, visst är det otroligt att hunden är oss så trogen. Dessutom är den ju specialist på att ”läsa” oss människor. Det visar sig att hunden, till skillnad mot vargen, kan förstå mycket av människans kroppsspråk! Men, hur bra är vi på att ”läsa” våra hundar? Är du tillräckligt bra på att ”läsa” Din hund? Kan du tillräckligt om Din hunds ursprung, behov, hälsa eller rasegenskaper?

Kanske vill du bli bättre på att ”läsa” Din hund. Vad upplever vi som ett problem? Kan det vara så att Din hund har ont någonstans? Är Din hund i psykisk eller fysisk obalans? Har Din hund fått en bra uppväxt? Är Din hund socialiserad (van/tränad på det som finns i vårt samhälle)? Kanske är det också så att Din hund har svårt att anpassa sig till vårt samhälle, med stress, mycket bilåkning, dagis, många möten med människor och andra hundar,  som ju ställer stora krav på både oss och Din hund!

Som du förstår är min uppgift, som hundpsykolog, att analysera, utreda och försöka hitta en väg ur ett problembeteende antingen genom hälsoundersökning, träningsprogram, miljöombyte eller en rad sammanhängande åtgärder. Tillsammans kommer vi fram till vilken väg vi går med Din Hund!

Det viktiga är att du och jag respekterar Din hund  och söker förståelse på ett empatiskt, vänligt sätt. Jag jobbar, för Din hunds skull, uteslutande med positiv förstärkning som innebär att vi hellre belönar ett riktigt beteende än att bestraffa ett felaktigt beteende! Men det är viktigt att poängtera, att vara vänlig är inte samma sak som att vara ”velig”. Det går att vara vänlig men bestämd mot Din hund!

Problemhundsutredning: 600:-/ timma. Jag kan också sätta ihop grupper för fortsatt träning. Maila gärna frågor eller synpunkter, eller om du vill ha hjälp med Din Hund, info@dinhundskola.se
Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s