Nyårslöfte eller nyårsmål


Har du nåt nyårslöfte? Jag har inte på många år lämnat något nyårslöfte. Däremot är det ju spännande att sätta mål för året. Vad har du för mål och önskningar? Det kommande året har jag som mål att starta min Lucky i Startklass Lydnad och att starta på Working Test (jaktapportering). Jag har också en förhoppning att klara anlagsprovet i viltspår! Så, nu har jag att göra och detta vid sidan av att instruera, hjälpa er alla fina kursare med era hundar. Vi har många kurser planerade under terminen och det finns en del platser kvar. Först ut är en Klickerkurs  – önskar verkligen att alla fick upptäcka finessen med att använda en klicker i hundträningen! 🙂 Som vanligt blir det flera Valp- Unghunds- och Vardagslydnadskurser som ni vet ligger mig varmt om hjärtat. Eftersom jag haft retriever- och spanielraser sen 1973, har jag hållit på mycket med apportering och älskar att få dela med mig av denna härliga hundaktivitet. Under våren blir det både en grund- och fortsättningsgrupp. Rallylydnad är en populär hundsport och nu är det flera av kursarna som tävlar och visar fina resultat på banorna. Vill du också gå en kurs? Vi vet ju att våra hundar har ett fantastiskt luktsinne – det kan du använda i sporten Nose Work där hunden lär sig leta efter t ex eukalyptus. Du ångrar dig inte om du går en kurs och hundarna älskar det! Vi kommer också att ha gäst-instruktörer under våren! Mer info kommer! Hoppas du hittar en kurs som passar dig och Din Hund, läs gärna mer under rubriken kurser!

GOTT NYTT ÅR!

Höst


När man kommer en bit framåt i livet kommer reflektionerna oftare…

Så nu har jag kommit fram till, och har möjligheten, att helt enkelt jobba lite mindre. Det betyder att jag fortsatt kommer att driva DinHundskola precis som tidigare på vårt fina Stale, Bokenäs, men kommer att ta mer ledigt vinter- och sommartid. Det innebär att verksamheten kommer att bli mer säsongs-  i stället för terminsbetonad.

Det innebär också att jag tyvärr inte har möjlighet att ha vår duktiga instruktör, Åsa Säfström, fortsatt anställd samtidigt som Åsa nu vill gå vidare till annat jobb. Förhoppningsvis hittar vi en bra lösning för fortsatt samarbete! Jag är säker på, att ni precis som jag, vill tacka Åsa för en givande, trevlig och lärorik tid tillsammans och vi önskar henne all lycka till i framtiden!

Jag vill alltså på detta sätt meddela Dig – intresserade, duktiga och trevliga kursare – att kurserna fortsätter men med uppehåll december – januari samt lite längre sommarledighet. Självklart tar jag, som tidigare emot dina önskemål om kurser och givetvis är du som vill ha privat konsultation välkommen att höra av dig, helst via mejl. Jag kommer att ha en viss form av jourverksamhet (typ kolla mejlen varje dag) :-)!

Ja, just det! 🙂 Nu undrar ni vad jag ska göra med all ledig tid…. Den ska i första hand gå till min familj! Jag ska också lägga mer tid på mina hundar och framför allt på min nya lilla Lucky som älskar att arbeta! Bild –  Åsa med en ”lånehund” på vårt fina Stale.

Att mista sin vän


Så svårt att mista sin vän – så svårt att mista våra älskade fyrfotade vänner – våra hundar som gör allt för oss. Från första dagen bjuder de på upptåg, bus, glädje, skratt, trofasthet, lojalitet, samhörighet och kärlek! Därför skapar vi de mest starka banden till våra hundar – ”den ovillkorliga kärleken” som så många beskriver. Att mista min älskade Ice, var så svårt. Trots att jag mist så många hundar, föräldrar, svärföräldrar och dessutom jobbat som begravningsentreprenör i 38 år, var denna förlusten så svår.

Ice var vår familjemedlem, inte bara min arbetskamrat i 11.5 år utan också den bästa vän och kompis till båda sönerna, mannen och fin ”storasyster” till Chilly. Hon ylade av glädje när vi gick upp på morgonen eller när någon hon älskade kom hem! Hon var den som ibland fick trösta våra ledsna besökare på begravningsbyrån, hon var den som gärna letade tennisbollar på luncherna, hon var med på golfbanan, i båten, hos gäster och inte minst hon var med mig under hela min utbildning till hundpsykolog. Vi genomförde den tillsammans kan jag tycka… Hon lärde mig så mycket. Det var på henne jag ”tränade” på att bli en bra hundtränare – hon lärde sig många moment som tränad assistanshund. Ice kunde hämta öl i kylen (öppna och stänga också :-)) hon kunde ta av mig skor, strumpor och tröja och hon älskade att städa, något hon gärna visade för alla kursare. För de sista 6 åren var hon min trogna arbetskamrat på DinHundskola. Hon älskade verkligen att jobba! Ja, ja, hon behövde inte städa hela tiden – hon var en utmärkt diplomathund som hjälpt så många rädda och osäkra hundar framåt. Ice var en hejare på att fiska också, även om det mest blev stenar och musslor hon bar upp på stranden. Hon älskade skogen och fälten – att bara sitta och lyssna efter sorkar eller att snabbt fånga en mus, som en katt! Vet inte vem som lärt henne det? Jag glömmer aldrig när jag introducerade fågel första gången – det var fasaner! Hur hon nosade, undersökte och sen tänkte att ”den vill nog matte ha”! Apportering var ju så klart det allra roligaste – hon var ju en retriever!

När krafterna började tryta och cancerbeskedet var ett faktum kom de svåra tankarna på beslutet vi som hundägare måste fatta.. Detta hemska beslut. När är det dax? Jag fick många tecken från henne – men det gör inte stunden lättare – så mycket tvivel – skuld – ånger och förtvivlan… Men, med dagarna byts det sakta till att det är rätt och vår skyldighet är att skona våra älskade hundar från lidande och smärta. Idag kan jag se på foton och filmer, minnas vilken fantastisk, speciell och personlig hund jag haft i min älskade Ice! Jag är ledsen – jag saknar henne – men så tacksam att jag fått förmånen att ha henne i mitt liv! Tusen tack till er alla som med så fina ord och tankar stöttat!

Valp i sommar?


Har du lyckan att få hem en liten ny familjemedlem, en hundvalp, i sommar? Har du gått och längtat – kanske planerat en längre tid. Läst på om olika raser, varit hos uppfödare och  nu äntligen är det dax! Grattis! Då är det bara att gratulera! Det blir stunder av glädje, kärlek, skratt och mys men också stunder av otillräcklighet, sömnlöshet, passning och uppgivenhet när Din lilla söta valp kissar på mattan, biter sönder bästa skorna, inte kan gå i koppel, mår illa av bilåkning, inte kan vara ensam eller biter hårt i barnens händer och kläder….  Vill du få hjälp redan i sommar har vi plats i våra valpkurser juli och augusti. Vi kommer dessutom att ordna några fler valpträffar för frågeställning och valplek. Du ska inte missa chansen att prova en trevlig sökövning med Din Valp. Vi lär valparna att leta efter eucalyptus! – vilket ger en bra stimulans för både nos och hjärna. ”Sporten” kallas Nose Work! Välkomna till DinHundskola i sommar – en oas för hundägare, hundar och husbilen!

 

 

Dröm eller verklighet?


Önskar du att Din Hund kommer fint till dig på inkallning eller att Din Hund är trevlig i hund- och människomöten? Drömmer du om att kunna gå fint och trevligt med Din Hund i koppel, som duktiga Alice & Buzz på filmen nedanför? Då kanske du vill vara med på någon av våra kurser som kallas Vardagslydnad! Där tränar vi just på detta.

Kanske drömmer du om att lära Din Valp att leta efter eukalyptus?

Är du på västkusten i sommar? Läs då gärna mer på hemsidan och välkommen med en förfrågan eller anmälan!

https://dinhundskola.se/portfolio/portfolio-4/

https://dinhundskola.se/portfolio/nos-och-skogsaktiviteter/

Du är också välkommen att boka  en tid för privat coachning!

https://dinhundskola.se/privat-coaching/

Hundkurs i sommar?


Vårterminen på DinHundskola är nu i full gång och det är med glädje vi välkomnar ljusare tider och nya kursstarter!

Vill du passa på att ha kul med DinHund på semestern? Vi utökar våra kurser i den populära sporten Nose Work. En sport som passar alla hundar såväl som alla människor!

nosweork3

Vill Du och DinHund istället få hjälp med att träna i grupp, hundmöten, inkallning, kontaktövningar och enskild träning så har vi några platser kvar på kursen Vardagslydnad.

vardagsölyndad

Välkommen till västkusten i sommar!
Se mer på hemsidan som nu är uppdaterad, klicka på länken: http://bit.ly/2nOZM3C

Bokenoset – inofficiell Nosework-tävling!


Välkommen på en annorlunda inofficiell Noseworktävling söndag 12/3 kl 10:30-15:00!
Du och Din Hund kommer att inom en maxtid få hitta så många doftgömmor, eucalyptus som möjligt. Lunch kl. 12.30 -13.00. Vi avslutar dagen med prisutdelning och fika! Tävlingen hålls inomhus i vår träningshall och du som gått kurser på DinHundskola har förtur till tävlingen. Anmälan till info@dinhundskola.se senast 4 mars. Max antal starter 24 st. Kostnad 150:- Välkomna!

Fem år på Stale!


2012-04-15-11-12-06Fem år har gått sen vi köpte Stale! Fem år av hårt slit att renovera huset som vi nu kan använda som teori- och träningslokal, fika, äta, vila, jobba och låta våra hundar vila i! Fem år av iordningställande av trädgård, rastgård, stigar, parkering, altan och bygge av en träningshall. Vi har också renoverat magasinet och jordkällaren!

15626435_10208348585780438_9218777602574357079_o

Varför vi har gjort det? Det är tack vare er, alla fina kursare, som har visat uppskattning och trivsel på DinHundskola som vi av bara farten har jobbat vidare! Vi har också fått förstärkning på instruktörssidan av duktiga Åsa Säfström och Amanda Halleröd! Efter 10 års fortbildning inom hundyrket gick jag under vintern -15/16 utbildningen till Noseworkinstruktör. Nosework visar sig bli en stor och populär hundsport och vi utökar hela tiden kurser.

img_6039

Med detta vill jag säga – att jag är så glad för det förtroende vi får – den utveckling och de framsteg jag ser hos er, bästa kursare! Fem år av lyckokänsla att kunna dela med mig av erfarenheter och kunskap till er – lyhörda och duktiga hundägare! Det är så stimulerande  att ha möjligheten att få följa våra duktiga kursare och deras hundar från Valpkurs till den nya Startklassen i Lydnad. Jag/vi hoppas på ytterligare ett år med många fina möten och goa kursdagar – nu när nästa termin är uppdaterad! https://dinhundskola.se/mina-kurser/ PS Läs först nyhetsrutan! DS Välkomna!

 

img_3908

 

Välkomna till en ny termin!


Att ha ett nytt år framför sig med planering och överraskningar är alltid spännande! Det är väl också just därför som nyårsaftonen är så magisk… Allt kan vi inte styra över, men det vi kan och vill ta kontroll över är ju så klart stimulerande! På DinHundskola blir det kursstart 19 januari! Nytt för i år är att vi kan anordna kurser i den nya stora hundsporten – Nosework. Vi har redan stort intresse och gör allt för att hitta utrymme för fler. Förutom valpkurser, unghundskurser, vardagslydnadskurser, lydnadsträning, rallylydnad, klickerkurser, viltspårkurser kommer vi även att ordna viltspårprov under våren på Stale! Vidare startar vi kurser i personspår med vår duktiga instruktör Åsa Säfström. Finns intresse blir det även aktiveringskurser, hundmöteskurser och ungdomskurser! Till vår hjälp finns också duktiga praktikanten Amanda! Vi hoppas att Du och Din Hund hittar någon kurs som passar. Om inte kanske Din Hund vill umgås med andra hundar eller rasta sig och springa lös i vår hundgård! Kanske vill du hyra Stale för en kennelträff eller rasklubbträff? Eller varför inte, komma och träna inomhus under de vintermånader som är kvar! Till dig kursare, gammal eller ny, vill jag ge en nyårspresent! Vi hundägare har alltid många frågor angående det ”strikta hundägaransvaret” samt vad lagen säger om t ex hund i bur, hund i bil, lös hund i skog och mark mm mm. Därför är du välkommen till en gratis informations- och diskussionskväll på Stale torsdagen 28 januari kl. 18 – ca 20. Då får vi hjälp av juristen, hundägaren, jägaren och min granne, Ola Johannesson, som ska försöka lotsa oss fram i lagens text! Anmäl dig, som vanligt, till info@dinhundskola.se

Noseworkinstruktör!


Nu är det 10 är sedan jag gick min första utbildning på Hundens Hus. Och nu är jag tillbaka för att även bli instruktör i den nya sporten Nosework! Så roligt och inspirerande!

Tänk att det alltid finns mer att lära om våra fyrfota vänner – både vad gäller beteenden, relationer och vad vi kan aktivera oss med tillsammans! Nosework är inspirerat av de utmaningar som specialsökhundar möter i sitt arbete. Sporten grundades i USA. Sporten vill ge sällskapshundar och deras ägare ett roligt och lättillgängligt sätt att aktivera sig. Man lär hunden att söka efter dofterna eucalyptus, lagerblad och lavendel. Det genomförs i fyra moment; inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök. Sporten ger  hunden mental och fysisk stimulans, samtidigt som all inlärning sker genom att förstärka önskvärda beteenden.

PS Nu är hemsidan uppdaterad med våren kurser! DS Välkomna till DinHundskola!