Apportering


Retrieverträning         Grundkurs apportering

 


SPANIEL/RETRIEVERTRÄNING vår -19

Kurs om 5 tillfällen för retriever el spaniel,  där vi kommer att träna förberedande för apportering. Bl a inkallningar, stadga, fritt följ (jaktfot) mm. För dig som har en retriever el spaniel och vill ha lite mer lydnad före apporteringen. Kursen fungerar även som drop-in-kurs med anmälan samma vecka, i mån av plats!

Datum:  Torsdagar 28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4

Tid: 15 – 16.30

Plats: V. Stale Bokenäs

Kostnad:  1.500:- för 5 ggr. Alt 300:-/gång. Minst 5, max 7 deltagare

Instruktör: Susanne Staiger Hansson

Anmälan skickas till info@dinhundskola.se. Senast måndagen före resp tillfälle i mån av plats.

Apportering Fortsättning mars/april -19

IMG_3774

Kursen för Dig och Din Hund som lagt grunderna i apportering och vill bli bättre på samarbetet, inkallningen, lämna i handen, dirigeringar samt prova på vattenarbete mm.

Datum: Söndagar 3/3, 17/3, 24/3, 31/3, 7/4

Tid: 14 – 15.30

Plats: V. Stale, Bokenäs

Kostnad: 1.500:- (5 x 1.5 tim)

Instruktör: Susanne Staiger Hansson

Anmälan skickas till info@dinhundskola.se FULLBOKAD!

Jaktapporteringskurs i sommar!

Passa på tillfället att gå en helgkurs med Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Författarna till den populära boken ”Apportering till vardag och fest”

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för spaniel och retriever. Kursen riktar sig främst till dig som har retriever eller spaniel och vill lära dig en del av teorin och praktiken bakom jaktträningen.

För att lära våra hundar de färdiga momenten som de ska utföra på working test eller jaktprov så behöver vi börja med mindre delar och lära in varje del i momenten för sig och sedan kedja ihop momenten. Detta kallar vi att lära in grundfärdigheterna.

Kursen kommer ta upp följande moment och dess grundfärdigheter avlämningar, gripande, närsök, stoppsignal, dirigering, jaktfot, stadga. Det förekommer inga skott under kursen och inga apporteringar på vilt.

Under kursens gång kommer vi att kvalitetssäkra alla moment genom att använda oss av störningar och vi får engagerade och säkra hundar eftersom vi jobbar igenom grunderna ordentligt först.

Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov. Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden. Max 6 ekipage per instruktör. Möjligheten finns att det blir två grupper, en grund och en fortsättning.

Ingen tidigare erfarenhet av klickerträning behövs, ni får all information ni behöver under kursen. Som kurslitteratur rekommenderas ”Apportering till vardag och fest” som kan köpas på http://klickerforlaget.se/eller Adlibris.

Tid: 17-18/8 kl. 10.00-16.00 lördag, kl. 9-15 söndag inkl lunch 1 timma

Plats: DinHundskola, Stale Bokenäs, Uddevalla

Övernattning: Det finns möjlighet att ställa husvagn eller husbil på gården. Möjligheten att ordna boende för dig som önskar finns. Skriv gärna dina önskemål i anmälan.

Instruktörer: Elsa Blomster och Lena Gunnarsson

Kostnad: För ekipage med hund är 3000:- och för observatörsplats 1.000:-. Kursanmälan är bindande. Max 12 deltagare. Lunch ingår ej.

Intresseanmälan kan göras till info@dinhundskola.se före 1/4. Välkomna!

Apportering Grund augusti -19

Datum:  Söndagar 

Tid: 14 – 15.30

Plats: V. Stale Bokenäs

Kostnad: 1.500:- (5 ggr á 1.5 timmar)

Instruktör: Susanne Staiger Hansson

Anmälan skickas till info@dinhundskola.se

Annonser