Apportering


Retrieverträning         Grundkurs apportering

 


Apportering Grund

Kursen för dig som har en ung apportör, spaniel, retriever, vattenhund el annan apportör alt en äldre hund som du vill göra något nytt med!

Vi tränar efter hundarnas rasegenskaper vilket är följsamhet, kontakt, tyst kommunikation, mjukhet, gripa-hämta-bära (apportering), bra minne, samarbetsförmåga och att kunna arbeta i grupp med andra hundar!

Datum:  Söndagar 25/3, 8/4, 15/4, 22/4, 29/4, 6/5

Tid: 11 – 12.30

Plats: V. Stale Bokenäs

Kostnad: 1500:- 6 ggr á 1.5 timmar

Instruktör: Susanne Staiger Hansson, Åsa Säfström

Anmälan skickas till info@dinhundskola.se

Apportering Fortsättning

IMG_3774

Kursen för Dig och Din Hund som lagt grunderna i apportering och vill bli bättre på samarbetet, inkallningen, lämna i handen, dirigeringar samt prova på vattenarbete mm.

Datum: Söndagar 25/3, 8/4, 15/4, 22/4, 29/4, 6/5

Tid: 13.30 – 15.00

Plats: V. Stale, Bokenäs

Kostnad: 1500:-/6 ggr á 1.5 timmar

Instruktör: Susanne Staiger Hansson, Åsa Säfström

Anmälan skickas till info@dinhundskola.se

Jaktapporteringskurs i sommar!

Passa på tillfället att gå en helgkurs med Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Författarna till den populära boken ”Apportering till vardag och fest”

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för spaniel och retriever. Kursen riktar sig främst till dig som har retriever eller spaniel och vill lära dig en del av teorin och praktiken bakom jaktträningen.

För att lära våra hundar de färdiga momenten som de ska utföra på working test eller jaktprov så behöver vi börja med mindre delar och lära in varje del i momenten för sig och sedan kedja ihop momenten. Detta kallar vi att lära in grundfärdigheterna.

Kursen kommer ta upp följande moment och dess grundfärdigheter avlämningar, gripande, närsök, stoppsignal, dirigering, jaktfot, stadga. Det förekommer inga skott under kursen och inga apporteringar på vilt.

Under kursens gång kommer vi att kvalitetssäkra alla moment genom att använda oss av störningar och vi får engagerade och säkra hundar eftersom vi jobbar igenom grunderna ordentligt först.

Eftersom gruppen är liten finns stor möjlighet till att arbeta utifrån individuella behov. Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden. Max 6 ekipage per instruktör. Möjligheten finns att det blir två grupper, en grund och en fortsättning.

Ingen tidigare erfarenhet av klickerträning behövs, ni får all information ni behöver under kursen. Som kurslitteratur rekommenderas ”Apportering till vardag och fest” som kan köpas på http://klickerforlaget.se/eller Adlibris.

Tid: 18-19/8 kl. 10.00-16.00 lördag, 9-15 söndag inkl lunch 1 timma

Plats: DinHundskola, Stale Bokenäs, Uddevalla

Övernattning: Det finns möjlighet att ställa husvagn eller husbil på gården. Möjligheten att ordna boende för dig som önskar finns. Skriv gärna dina önskemål i anmälan.

Instruktörer: Elsa Blomster och Lena Gunnarsson

Kostnad: För ekipage med hund är 3000:- och för observatörsplats 1.000:-. Kursanmälan är bindande. Max 12 deltagare. Lunch ingår ej.

Anmälan till info@dinhundskola.se  Välkomna!

Annonser