Domen!


Så var det då dax igen att röntga höfterna på hund nr 9! Denna gången var det min älskade lilla Chillys tur  som nu är 18 månader! Det var inte med lika stor förhoppning om att allt skulle se bra ut… denna spänningarnas dag. Vi vill ju alltid bara höra gott om våra fyrbenta vänner, att dom är söta, att dom är lydiga och att dom är friska! Något som vi än mer måste beakta! För med sjukdom och smärta kommer dåliga beteenden och problemhundar! Vi alla som jobbar med hund och föder upp våra älskade fyrbenta vänner har ett stort ansvar för att bevara friska och sunda hundar både exteriört och mentalt!

Nu var jag som sagt förberedd på att Chillys leder inte var utmärkta! Det enda som i denna stund betydde något var att hon inte har ont  och kan leva ett aktivt hundliv, något hon är bra på! Hon älskar verkligen livet!

Så efter ett bra och seriöst samtal med veterinär (expert), var vi överens om att hon kan fortsätta i full fart, men med några kilon färre! Härligt! Att bokstäver och siffror inte kommer att vara dom bästa från SKK får vi acceptera, likaså att hon kanske kan behöva  medicineras när hon blir äldre!

Kort sagt, det viktigaste för oss hundägare är att bedöma och se till att våra hundar inte har ont och för oss som har ansvar för avelsarbete, tar detta på största allvar.

Funderar du på om Din Hund har ont någonstans, tveka inte att gå till veterinären!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s