En eller fler hundar?


På 70 och 80-talet var jag ganska ensam om att ha 2 hundar! Då tänker vi på familjehundar! Uppfödare och andra grupper hundägare har ju självklart fler hundar. Idag ser vi en ökning av antalet hundar och antalet hundar i samma hushåll.

Varför skaffar vi 2 och 3 hundar? Är det för vår egen skull eller för hundarnas skull?

Viktiga frågor att ställa oss!

Häromveckan fick jag ett samtal som handlade just om detta. Familjen i fråga hade en mycket trevlig  hund av mindre storlek. Allt fungerade i familjen och med dagbarnen! Hunden hade dessutom en grannkompis som hon några dagar i veckan fick leka och umgås med, vilket hon älskade! Nu hade familjen börjat få dåligt samvete och frågade sig om de skulle skaffa sig en hund till, så att hon skulle få en hundkompis på heltid.

Mitt svar blev ganska enkelt – har man en hund som fungerar så bra i familjesituationen och dessutom får stimulans, motion och lek med andra hundar – är risken att man drar på sig bekymmer! Det är inte alltid så lätt att hund nr 2 eller 3 flyttar in i en familj/flock! Därför är det inte heller säkert att Din Hund blir lyckligare av den stora förändringen! Det innebär ju konkurrens, mindre tid för varje hund mm mm!

Tänk dig därför noga för innan du skaffar en ny familjemedlem!

Här tränar jag båda mina golden i vattenapportering! Men det är också viktigt att de får träna/jobba en och en, var för sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s