Varför träna hönor?


Nu har jag genomfört steg 2 på Chicken Camp i Borlänge. Det är Marie Fogelqvist, house-of-learning.se  som bedriver verksamheten!  Kursledare var Bob Bailey från USA som håller kurser i  operant inlärning med klicker som hjälpmedel! Bob Bailey som tränat över 10.000 djur bl a delfiner! Det var en fantastisk upplevelse igen, både att komma till de för mig, nya lokalerna och att träna för Bob Bailey! Dessutom var det en härlig grupp med deltagare från bl a  USA, Frankrike, Finland och Holland. Alla med olika bakgrund, bl a zoologer och biologer, men alla med samma mål – att iaktta djurens beteende och att bli duktiga tränare! Genom att träna hönor lär vi oss att belöna rätt beteende. Om inte – lyckas  du inte!

Efter en vecka med hönorna, såg jag annorlunda på mina hundar när jag kom hem! Jag märkte hur jag noterade varje liten huvudrörelse! Det är ju det vi önskar som tränare – att se och bli snabbare!

I all träning måste vi veta vad vi vill, vad vi gör, vad vi ser och vad vi belönar!

Nu ser jag fram emot nästa kurs! På bilden ser du mina arbetskamrater under vecka 37, 2011!

Vill du läsa mer om operant inlärning med klicker kan du läsa om spännande föredrag m m på http://www.carpemomentum.nu

Vill du gå en klickerkurs/intro, se vidare under kurser!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s